Cele mai vandute produse de post sunt pateurile si soia Lapte de soia, pateuri vegetale, carnati si crenvursti vegetali, parizer vegetal, prajituri si cozonaci, snitele, chiftelute din legume, branza vegetala sunt doar cateva din produsele pe care romanii care tin post le pot gasi pe rafturile magazinelor. Pentru a veni in intampinarea romanilor care vor sa tina postul Craciunului, majoritatea magazinelor alimentare ofera o gama foarte diversificata de produse de post, care concureaza ca gust si forma cu produsele traditionale. "Oferta pe care magazinul nostru o are pentru cei care postesc este foarte bogata, cuprinzand tofu (branza vegetala), lapte de soia, pateuri vegetale, mezeluri, prajituri si cozonaci de post, preparate de post din laboratoarele proprii (pizza, sarmale, snitele etc.)", ne-a declarat Andreea Mihai, director de marketing al grupului Carrefour. Daca pana acum cele mai cumparate produse erau soia si pateurile vegetale, in ultima perioada de timp se observa o crestere a cererii si pentru branzeturile si mezelurile vegetale, care incep sa castige tot mai mult teren in preferintele cosumatorilor. "Cererea pentru produsele vegetale este in crestere de la an la an. Romanii sunt tot mai preocupati de o alimentatie sanatoasa, iar aparitia produselor de post, mai ales a produselor cu gust de carne si lactate, face ca postul sa fie mai usor de suportat", ne mai spune Andreea Mihai. Si la magazinul Gima am gasit o oferta extrem de bogata, de la ciocolata amaruie si pana la chiftelute de orez si snitel de legume. "Pateurile si produsele semipreparate sunt cele mai solicitate, dar si laptele de soia si granulele de soia sunt si ele destul de bine vandute", ne-a spus unul din reprezentantii magazinului. Si cum cererea este din ce in ce mai mare si mai sofisticata, si numarul producatorilor care s-au orientat si spre acest segment de piata este in crestere. P