In cadrul amenajarii interioare, vitraliile au un rol decorativ incontestabil. Atmosfera creata de lumina calda ce se strecoara prin bucatelele de sticla colorata este deosebita, motiv pentru care vitraliul este atit de popular in decorarea interioarelor.
Totusi, inainte de a apela la un artist plastic pentru realizarea vitraliilor, ar fi bine sa stiti ca acestea se preteaza mai ales in spatiile largi si luminoase, unde razele soarelui patrund in voie.
Vitraliul insa poate avea si un rol practic, ca in situatiile urmatoare: cind este folosit pentru separarea a doua spatii, lasind totusi lumina sa treaca, sau cind intr-un loc nu este permisa suprafata vitrata clara, dar este nevoie de lumina naturala. De asemenea, acesta poate masca diverse elemente: iesirea spre o curte interioara, o loggie nefolosita, un culoar scos din uz etc. In aceste cazuri, daca lumina naturala nu razbate prin vitraliu, poate fi luminat din spate cu becuri, astfel incit multitudinea de culori a bucatelelor de sticla sa se releve in toata splendoarea. (Mihaela Panazan)
Preveniti aparitia mucegaiului in baie!
Baia este spatiul in care se dezvolta cel mai des mucegaiul. Acest lucru se produce din cauza proastei circulatii a aerului, umiditatii si temperaturilor ridicate. Mucegaiul apare pe pereti ori tavan, pe peretii cabinei de dus sau pe rosturile faiantei si gresiei. Pentru a preveni aceasta problema, e necesar un control strict al umiditatii. Asadar, utilizarea unui ventilator in baie e indispensabila pentru a absorbi umiditatea, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor de mucegai. De asemenea, tot in acest scop, baia trebuie incalzita iarna. Lumina joaca un rol important in prevenirea aparitiei mucegaiului, fiind bine cunoscut faptul ca acesta nu se dezvolta intr-un spatiu bine iluminat. Ca urmare, dupa dus, lasati lumina aprinsa inca 10-15 minute.