Mai mult, primarul a considerat chiar ca unele femei de serviciu participa in mod direct la colectarea veniturilor, din moment ce le-a acordat lunar peste 1,5 milioane de lei, suma asemanatoare cu cea ridicata de un casier cu experienta.
?Banii se vor da in continuare?
Legea prevede insa cu totul altceva. Banii provin din fondul de stimulente. Acesta reprezinta, de fapt, o cota-parte din veniturile atrase in mod suplimentar la bugetul Iasiului de angajatii Finantelor Publice Locale si este destinat in exclusivitate acestora. ?Stimulentele se calculeaza in functie de sarcinile de serviciu, pentru angajatii care participa efectiv la colectarea veniturilor suplimentare?, a precizat Constantin Iatco, directorul Curtii de Conturi Iasi. Acest fapt este reglementat printr-o hotarire de Consiliu Local. De altfel, in vara acestui an, chiar primarul Gheorghe Nichita a recunoscut, in mai multe rinduri, ca stimulente primesc doar finantistii. Acum insa, edilul? pare ca s-a razgindit, ba mai mult, chestionat de noi, ne-a raspuns indignat ca indraznim sa ii punem o asemenea intrebare. ?Banii se vor da in continuare asa cum s-au dat si pina acum. Oricum, sint salariile angajatilor nostri si deci sint date confidentiale. Si ce daca sint bani publici? Dumneavoastra nu sinteti platit din banii publicului care va cumpara ziarul??, a afirmat pesedistul Gheorghe Nichita. Unii finantisti din primarie considera ca atit primarul, cit si Teodora Puiu, sefa Directei Economice si de Finante Publice Locale, ?cea care a intocmit statele de plata?, se fac vinovati de abuz in serviciu. (Mihai Popa)
Precedentul Simirad 2002
Modul de acordare a stimulentelor pentru angajatii municipalitatii care se ocupa de recuperarea la buget a taxelor si impozitelor a provocat un puternic scandal si in 2002. Atunci, fostul primar Constantin Simirad si cei doi viceprimari au fo