Omleta cu ceapa si ardei.
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 lingura unt sau untdelemn, 2 cepe taiate feliute subtiri, 2 ardei grasi verzi sau rosii, 6 oua, 1/2 ceasca de smantana, piper negru proaspat macinat, patrunjel sau marar tocat, dupa gust.
Mod de preparare:
Se incinge untul sau untdelemnul intr-o tigaie de tuci. Se pun la calit ceapa, apoi ardeii taiati si ei in felii subtiri, si se lasa pana se inmoaie. Se amesteca bine ouale, smantana si piperul. Se toarna amestecul peste ceapa si ardei, intetind flacara aragazului. Se amesteca incet, pana ce ouale se incheaga si devin ca o crema. Se serveste imediat, presarata cu verdeata tocata.
Macaroane cu ton
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 500 g macaroane scurte, 1/4 cana untdelemn de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti, 200-250 g ton scos din conserva si bine scurs, 2 linguri de unt, 1/2 cana suc de lamaie, 2 linguri capere tocate marunt (facultativ), 1/2 ardei iute tocat marunt.
Mod de preparare:
Se pun macaroanele in apa clocotita si se lasa sa fiarba "al dente" (sa nu fie prea moi). Se incinge untdelemnul intr-o tigaie si se pune usturoiul zdrobit. Se lasa un minut sa se caleasca, apoi se pune tonul, faramitat cu furculita, si se lasa doua minute pe foc. Se adauga celelalte ingrediente, se amesteca, se lasa sa se infierbante pe foc mic. Se strecoara macaroanele, se scurg bine si se servesc cu sosul de ton.
Ficat venetian
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g ficat de vitel, 2 linguri de unt, 4 cepe albe mijlocii, taiate ineluse, 200 ml vin alb sec, sare, piper proaspat macinat, alte 2 linguri de unt, patrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se spala ficatul, se curata de pielite si se taie in felii foarte subtiri. Se acopera si se pune deoparte. Se incinge untul intr-o tigaie cu fundul gros, se pune ceapa sa se cal