• Candidatul PSD pentru Senat, Ion Tudor, a trimis angajaţii soţiei in secţiile de votare • Şi la alegerile locale anumite cotidiene au acreditat ziarişti-fantomă • BEJ susţine că sancţionarea este de competenţa Parchetului • Fundaţia „Mihai Viteazul“ şi-a acreditat observatorii după termenul prevăzut de lege • Asociaţia Pro Democraţia a cerut BEJ retragerea acreditării falşilor ziarişti
In toate secţiile de votare din judeţul Vilcea au fost plantaţi aşa-zişi ziarişti care aveau legitimaţii de acreditate emise de Biroul Electoral Judeţean Vilcea. Cei care aveau astfel de legitimaţii au avut dreptul să stea permanent in secţiile de votare.
Ziariştii respectivi au fost acreditaţi de cotidienele locale InfoPuls, editat de SC Viorica SRL Rimnicu Vilcea, 156 de persoane, pe locul al doilea se afla Monitorul de Vilcea, editat de SC Horiapres SRL din comuna Păuşeşti-Măglaşi, cu 155 de acreditări, iar pe locul al treilea figurează cotidianul Viaţa Vilcii, editat de SC Petras SRL.
In urma reclamaţiilor primite din teritoriu, observatorii de la Pro Democraţia i-au intrebat pe ziariştii-fantomă intilniţi in secţiile de votare din localităţile Galicea, Nicolae Bălcescu, Voineasa şi in citeva secţii din Rimnicu Vilcea cum decurge procesul de vot şi cit de bine cunosc legislaţia in domeniu. „Cind i-am intrebat ce nu trebuie să se intimple intr-o secţie de votare, potrivit legii, aceştia nu au ştiut ce să spună. Au recunoscut că sint angajaţi ai Uzinei Mecanice Rimnicu Vilcea şi au fost aduşi la secţiile de votare cu microbuzele ETA. Din totalul ziariştilor acreditaţi, doar 21 sint jurnalişti ale căror nume se regăsesc in căsuţele redacţionale ale cotidianelor. Restul sint muncitori ai Uzinei Mecanice“, a spus un reprezentant al Pro Democraţia.
Ieri-dimineaţă, la ora 7.00, sute de angajaţi ai Uzinei Mecanice Rimnicu Vilcea, societate patronată de Mar