Berlin: În Germania locuiesc aproximativ 250.000 de români - care au putut vota la Berlin, Bonn si München - , dar, pînã la ora 17.00, la Berlin au votat doar 312 cetãteni, iar la Bonn - 360. Spre orele serii, participarea la vot s-a intensificat.
Londra: La sectia deschisã în fosta resedintã a ambasadorului României din capitala britanicã, s-a format, ieri dupã-amiazã, o coadã pe patru rînduri, lungã de aproape 50 de metri. Presedintele sectiei, consulul Mihai Delcea, a organizat, ad-hoc, un punct de eliberare a titlurilor de cãlãtorie provizorii, astfel încît au putut vota si cei care au acte de identitate expirate. În Marea Britanie mai sînt deschise douã sectii de votare, la Portsmouth, pentru cei aproximativ 230 de militari de pe fregatele achizitionate de la marina britanicã. Pînã în jurul orei 17.00, la Londra votaserã 450 de alegãtori.
Moscova: În Rusia erau asteptate la urnele celor douã sectii de votare circa 170-180 de persoane la Moscova si circa 20 de persoane la Sankt-Petersburg, marea majoritate fiind cetãtenii români aflati în aceste douã orase si în apropierea lor. Pînã la ora 18.00, la Moscova au votat 160 de persoane - este vorba de personalul diplomatic si membrii familiilor, reprezentantii firmelor românesti si un grup de cercetãtori români.
Kiev: În Ucraina au fost organizate sectii de vot în trei orase. Pînã la ora 18.10, la Cernãuti au votat peste 30 de persoane, la fel si la Odessa, iar la Kiev, pînã în jurul orei 17.00,
s-au prezentat 45 de persoane.
Budapesta: Pînã la ora 18,12, la ambasada din capitala maghiarã votaserã 1.650 de persoane, iar la a doua sectie de votare, organizatã la Consulatul General al României din orasul Szeged, alti 220 de cetãteni cu drept de vot. (R.P.)
Ministerul de Externe se scuzã
Românii din patru orase aflate pe continentul asiatic si în Australia au fost primii ca