Romanii din SUA sustin ca statul roman le-a restrictionat dreptul de vot deoarece a amenajat prea putine sectii de votare si nu i-a informat la timp despre locatiile exacte ale acestora. Jurnalistul nemtean Valentin Vinca, aflat duminica la Atlanta, in Georgia, ne relateaza ca in acest oras ar fi trebuit sa participe la scrutin peste 20.000 de romani din sase state americane.
“O mare necunoscuta a reprezentat-o, pentru multi, locul unde trebuiau sa voteze. Chiar daca Biserica Ortodoxa din Atlanta a gazduit si acum patru ani alegerile generale din aceasta parte a Americii, multi credeau ca trebuie sa-si exprime optiunile la consulatul din Atlanta”, ne-a scris ziaristul.
Acesta a discutat cu liderii comunitatii romanesti, care s-au aratat extrem de nemultumiti. “Organizarea a fost intentionat defectuoasa, pentru a nu veni multa lume la vot in conditiile in care Atlanta a fost singurul centru de votare pe o distanta de aproape 300 de mile.
In acest fel s-a obtinut ceea ce s-a dorit de catre cei aflati la putere: sa se limiteze cit mai mult numarul celor prezenti la vot, in conditiile in care se stia ca acestia nu simpatizeaza cu actualii guvernanti, cei din cauza carora multi dintre noi am si plecat din Romania”, i-a declarat Valentin Serban, unul dintre reprezentantii romanilor din Atlanta, jurnalistului nemtean.
De altfel, toate aceste probleme au culminat cu demisia din functia de presedinte al comisiei de votare a consulului onorific Ion Lazau, dupa ce o persoana care nu avea calitate oficiala a cerut sa faca parte din comisie.
“In mod curios, din aceasta comisie a facut parte si un fost politist din Calarasi, venit in SUA cu un grup de dansatoare si care nu se stie cit de legal se afla pe teritoriul american”, sustine Valentin Vica.
Romanii din SUA sustin ca statul roman le-a restrictionat dreptul de vot deoarece