HVB Bank a ajuns si la Ploiesti, urmand un program de extindere a retelei de sucursale care vizeaza mai ales zonele cu puternic potential de afaceri.
"Judetul Prahova se afla pe locul al doilea in topul dezvoltarii industriale, imediat dupa Bucuresti. Prahova se afla pe locul III din punct de vedere al investitiilor straine, dupa Bucuresti si Timis. Iar 66% din industria Prahovei este reprezentata de petrol si gaze. Din aceasta perspectiva, prezenta HVB Bank in Ploiesti este un pas firesc", spune Helmut Bernkopf, vicepresedinte al HVB Bank Romania.
Banca se declara un sustinator activ si de traditie al industriei de petrol si gaze. De altfel, printre marii clienti ai HVB se numara si compania petroliera OMV, care a preluat recent societatea Petrom, cu cartierul general al productiei situat in Ploiesti.
Datorita dezvoltarii industriale puternice invocate si de Bernkopf, Ploiestiul a adunat una dintre cele mai mari densitati de unitati bancare, reprezentantele grupurilor straine fiind atrase in principal de clientii companii.
Dupa primele nou luni ale anului, HVB Bank Romania inregistra active totale in valoare de 32,058 miliarde lei (791 milioane euro), reprezentand o crestere in lei de 99,98% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net a atins 620 miliarde lei (15,3 milioane euro) , cu 107% mai mare decat la 30 septembrie 2003.
HVB Bank Romania este membra a grupului germano-austriac HVB Group si deserveste un numar de peste 25.000 de clienti prin cele 12 sucursale deschise in Bucuresti (4), Timisoara, Oradea, Cluj Napoca, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad si Ploiesti. Banca nu trece inca la o expansiune teritoriala mai agresiva, in asteptatea privatizarii CEC, pentru care si-a exprimat oficial interesul.
HVB Bank a ajuns si la Ploiesti, urmand un program de extindere a