Masa a fost data de comunitatea oamenilor de afaceri din sector Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, le-a oferit ieri bucurestenilor cate o portie de fasole cu costita afumata, gatita la cazan ostasesc, si cate un paharel cu tuica fiarta. Ca in fiecare Zi Nationala aniversata in ultimii cinci ani in sectorul 2, mii de bucuresteni s-au inghesuit si ieri, in jurul orei 11, sa prinda cate o portie de fasole intr-unul dintre cele 11 corturi amplasate in diverse cartiere: la Circul Globus, in parcurile Tolbuhin, Motodrom, Florilor, Plumbuita, Titus Ozon, Lunca Florilor, precum si la Centrul Administrativ al sectorului 2. La cortul amplasat la sediul Primariei sectorului 2, locuitorii au primit bolul cu fasole chiar de la primarul Ontanu. Pentru intregirea atmosferei de sarbatoare, masa a fost insotita de muzica de promenada interpretata de Fanfara Jandarmeriei. In corturile militare de campanie s-au servit aproape 6.000 de portii de fasole si tot atatea pahare cu tuica fiarta. Poate si din cauza frigului de afara, cel mai repede s-a epuizat tuica. Mancarea a fost pregatita de bucatari din 600 kg de fasole, 30 de litri de ulei, 156 kg de ceapa, 30 kg de usturoi, 1,2 kg foi de dafin, 1,8 kg boia de ardei, 6 kg de cimbru, 60 kg de sare, 1,2 kg de piper, 300 kg de kaiser, 60 kg de pasta de tomate. Totul a fost stropit cu 300 de litri de tuica. Ca in fiecare an, produsele au provenit de la comunitatea oamenilor de afaceri din sectorul 2. Programul manifestarilor organizate ieri de primarul Ontanu a inceput la ora 9.00, in fata Primariei sectorului 2, prin inaltarea Drapelului National, in acordurile Imnului Romaniei interpretat de Fanfara Jandarmeriei. A urmat o parada militara si defilarea a trei plutoane de militari. Apoi, 500 de porumbei au fost lansati in Parcul Obor, in timp ce invitatii s-au prins in "Hora Unirii". La ora 18.00, sarbatoarea a continuat cu un spectacol