In ce fel de tara traim? Toata lumea este convinsa ca s-au produs nereguli si fraude electorale - o spun atit observatorii interni, cit si cei internationali, o recunosc pina si unii lideri PSD -, dar aproape nimeni nu este dispus sa cerceteze in profunzime cit de mari au fost si nici cit a fost eroare si cit frauda.
Politia si Parchetul tac chitic, iar o mare parte din mass-media inghite pe nemestecate balmajelile sefilor Biroului Electoral Central care au decretat ca nu au existat nereguli majore.
Brusc, principiile nu mai conteaza, iar ideea de frauda devine acceptabila chiar si pentru judecatorii din BEC, atita timp cit, spun ei, nu a influentat rezultatul votului. Cu alte cuvinte, BEC permite furtul daca se face cu masura.
Dar cum a ajuns judecatorul Emil Ghergut, presedintele BEC - unul dintre magistratii care au votat in 1995 impotriva restituirii caselor nationalizate -, la concluzia ca intr-adevar s-a furat cu masura si ca nu au avut loc fraude “majore”? De unde stie fostul secretar cu propaganda PCR din Tribunalul Suprem de cite ori a votat fiecare dintre sutele de mii de alegatori (o cifra enorma) prezenti
pe listele suplimentare?
Nici el si nici alte autoritati nu au considerat necesar sa ceara verificarea numelor inscrise pe anexele cu “turisti electorali”, in ciuda avalansei de dovezi care atesta ca metoda “Autobuzul” a fost practicata duminica pe scara larga.
Acuzatia Aliantei PNL-PD privind manipularea a sute de mii de presupuse voturi nule a demonstrat cit de putini sint cei dornici sa afle daca intr-adevar aceste alegeri au fost sau nu furate.
BEC a dat explicatii abracadabrante, din care am inteles doar ca a fost vorba de o eroare umana si ca ar fi urmat sa fie corectata cindva. Deranjat din marsul triumfal, PSD a reactionat furibund, acuzindu-l pe Traian Basescu ca vrea sa destabilizeze tara si c