Noile contracte de furnizare a caldurii in blocurile romanilor i-au umplut de nervi pe administratori. Acestia spun ca sunt pusi in situatia de a semna contracte in defavoarea proprietarilor. Mai mult, administratorii afirma ca noul document ce urmeaza a fi semnat are mai multe lacune decat cel vechi.
Radu Opaina, directorul Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR), ne-a declarat ca a primit zeci de sesizari privind neregulile din noul contract pe care asociatiile urmeaza sa-l incheie cu Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET).
"Desi problema a aparut deocamdata in Capitala, e foarte posibil ca regiile de termoficare din tara sa fi redactat contracte la fel de paguboase pentru consumatori. Aceasta pentru ca textul a fost preluat de la autoritatea guvernamentala care se ocupa de reglementarile in domeniul serviciilor publice", ne-a spus directorul FAPR.
Pana acum, administratorii bucuresteni au primit contracte care se refera la intreaga asociatie de proprietari, nicidecum individuale pentru fiecare apartament in parte. "Administratorii sunt pusi in situatia de a semna, fara a avea dreptul sa-si exprime vreo nemultumire", a incheiat seful FAPR.
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarie Comunala, Ioan Radu, ne-a promis ca va rezolva aceste probleme la urmatoarea intalnire cu reprezentantii regiilor de termoficare.
Nu se asigura un minim de grade Celsius in locuinte
Iata care sunt nemultumirile administratorilor fata de noul contract cu furnizorii de caldura: Daca in precedentul contract era specificata clar obligatia furnizorului de a asigura in locuinte 20 grade Celsius (plus sau minus doua grade), acum textul este cat se poate de ambiguu.
Referitor la acest aspect, RADET are doar obligatia "sa asigure ag