SPECIAL CNA a respins punct cu punct acuzatiile Societatii Academice Romane (SAR) privind activitatea Consiliului in timpul campaniei electorale, considerandu-le "neadevarate, nefondate, care denota un grav deficit de informatie, precum si o pozitie partizana, tendentioasa". GABRIELA ANTONIU
RESPINGERE. Ralu Filip considera acuzatiile SAR "neadevarate, nefondate, care denota un grav deficit de informatie si o pozitie partizana, tendentioasa" "Consiliul National al Audiovizualului a luat act de continutul raportului Societatii Academice Romane - «Mai poate fi Romania considerata un stat de drept?» - realizat in baza «ultimelor evolutii electorale si neelectorale de la Bucuresti», care contine o serie de afirmatii privind activitatea Consiliului in timpul campaniei electorale. Toate aceste afirmatii sunt neadevarate, nefondate si denota un grav deficit de informatie, precum si o pozitie partizana, tendentioasa.
1. «Consiliul National al Audiovizualului a fost numit pe criterii politice, fiind alcatuit proportional din membri ai partidelor politice parlamentare, deci PSD are cea mai mare parte a membrilor in Consiliu.»
Membrii CNA sunt numiti in conformitate cu Legea audiovizualului nr. 504/2002, validata de Comisia Europeana de la Bruxelles.
La fel ca in majoritatea statelor europene, persoanele propuse sa devina membre in CNA au fost votate in plenul Parlamentului. Nici unul dintre membrii Consiliului nu este membru al vreunui partid, fie el parlamentar sau neparlamentar.
PSD nu are cea mai mare parte a voturilor, intrucat din 10 membri ai Consiliului a propus doar patru, restul de sase fiind propusi de alte formatiuni politice, de fostul si de actualul presedinte al Romaniei."
CNA nu si-a permis imixtiuni 2. "«Consiliul National al Audiovizualului a interpretat de asa maniera legea electorala incat cei doi pr