VIATA MEA E UN ROMAN ARTA - Iscusitul Cosmin Dumitru transforma orice preparat intr-un adevarat spectacol culinar Maestrul gastronom Cosmin Dumitru a participat, in vara aceasta, la Olimpiada Bucatarilor si Cofetarilor de la Messe Erfurt, din Germania. Echipa lui s-a intors cu medalia de bronz si cu speranta ca, peste patru ani, va lua aurul. NINA MARCU
PROVOCARE. Maestrul bucatar Cosmin Dumitru (dreapta) stie ca munca in echipa este foarte importanta, mai ales cand esti la Olimpiada! Se intampla uneori sa ne asezam in fata unor bunatati, preparate de mari maestri bucatari si nici sa nu stim noi, oamenii obisnuiti, care excelam cel mult la prepararea cartofilor prajiti si a oualor, ce mancam. Ne atrag insa atentia forma, coloritul, gustul, creativitatea autorului si apreciem truda si migala cu care au fost facute. Unele par realizate mai degraba in acuarela, de mana unui pictor celebru, decat din carne, peste, zahar, bomboane ori ce mai folosesc bucatarii iscusiti, pentru a incanta simturile celor carora li se adreseaza. O adevarata simfonie de culori si traiectorii, care pun la mare incercare ochiul, dar mai ales stomacul, celor care se brodesc sa fie prin preajma, in apropiere de un asa exponat. Cu un astfel de preparat, care insumeaza, de departe, o serie de epitete, a castigat si Cosmin Dumitru, seful bucatarilor de la Hotelul Central din Ploiesti, medalia de bronz la Olimpiada Bucatarilor si Cofetarilor, desfasurata in Germania, la Messe Erfurt.
ECHIPA DE BRONZ. "Olimpiada, spune cu vadita modestie Cosmin Dumitru, a inclus, de fapt, mai multe probe. Ca si la gimnastica: exercitii la bara, la sol, la paralele. La fel si la Olimpiada Bucatarilor si Cofetarilor: am avut preparate la cald, preparate la rece, patiserie, cofetarie, regional, individual. Noi am participat cu produse de bucatarie calda. Si spun noi, pentru ca eu nu am fost singur a