Electoratul PRM, potrivit scorului obtinut la recent incheiatele alegeri parlamentare, este cea mai importanta veriga din lupta prezidentiala care se da intre candidatul Aliantei Dreptate Adevar PNL - PD, Traian Basescu, si actualul premier al Romaniei, Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD + PUR si, mai nou, al UDMR.
Cotati la 10-15%, alegatorii fideli ai lui Corneliu Vadim Tudor ar putea transa decisiv batalia si stabili numele viitorului presedinte al Romaniei.
Doar ca in conditiile unui comportament politic indecis(sau peseudo-indecis) al liderului PRM, electorii traditionali ai Romaniei Mari ar putea avea o reactie de boicot al turului doi al alegerilor prezidentiale, dupa cum recomanda insusi C.V. Tudor. Ceea ce ar insemna ca numele viitorului presedinte s-ar cunoaste inca de pe acum.
Totusi, desi pana acum au stat in expectativa, liderii PRM, dar si sustinatorii formatiunii cu puternica ascendenta nationalista ar putea sa-si schimbe rapid optiunea, in lumina noii evolutii de pe scena politica romaneasca, si anume negocierile dintre liderii PSD si cei ai UDMR pentru formarea noului Guvern, in conditiile in care social-democratii vor face intr-adevar viitorul Executiv. De asemenea, un alt cui al lui Pepelea pentru stavilirea victoriei lui Nastase - tinand cont de noile coordonate -, respectiv transarea alegerilor prezidentiale in favoarea copresedintelui Aliantei D.A., este si aripa peuneristilor din PSD, care nu a reactionat pana acum, dar ar putea-o face sugerand electoratului sau un vot anti-PSD.
Visul lui Marko - vicepremier
Asezarea liderilor PSD si a celor ai UDMR la masa tratativelor in vederea negocierii viitoarei configuratii a Guvernului nu mai surprinde pe nimeni.
Si asta pentru ca, desi nu au fost cooptati fo