?In ziua primului tur al alegerilor generale (28 noiembrie 2004) am fost contactati in mod independent de catre doi angajati ai Studioului Regional de Radio Timisoara. Acestia au dorit sa ne informeze si sa isi exprime dezacordul fata de o recomandare a directorului Radiodifuziunii Romane, conform careia redactorii ar trebui sa nu mai reflecte activitatea Asociatiei Pro Democratia. Am verificat aceasta informatie si cu alte doua persoane din interiorul Radio Timisoara, care ne-au confirmat ca, intr-adevar, directorul general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Dragos Seuleanu, a recomandat embargo asupra informatiilor provenite de la Asociatia Pro Democratia in ziua alegerilor, pina la ora 21.00. (...) In cazul in care situatia sesizata de noi este conforma cu realitatea si avind in vedere gravitatea unui asemenea gest de ingradire a dreptului cetatenilor la libera si corecta informare, va rugam sa luati masurile de sanctionare a Radiodifuziunii Romane si a conducerii acesteia, conform legii?, se arata in petitia trimisa CNA si semnata de Cristian Bratu, coordonatorul Asociatiei Pro Democratia Timisoara.
Jurnalistii se tem ca vor fi dati afara
Cei doi jurnalisti de la Radio Timisoara nu au vrut sa le fie dezvaluita identitatea de teama repercusiunilor. Cristian Bratu ne-a spus ca acestora le e frica de faptul ca vor fi dati afara. Surse din redactia Radio Timisoara ne-au confirmat ca, in ziua alegerilor, li s-a interzis categoric chiar si sa pronunte pe post numele Asociatiei Pro Democratia.
?Embargoul a fost decretat o data cu deschiderea sectiilor de votare, in dimineata zilei de duminica, 28 noiembrie, la ora 7.00, si s-a incheiat la sfirsitul scrutinului, la ora 21.00. In acest rastimp, in care erau sesizate numeroase nereguli, Radio Timisoara nu a avut voie sa prezinte nici macar o singura stire despre Pro Democratia?, ne-a d