- Social - nr. 242 / 9 Decembrie, 2004 Unul din atuurile agriculturii romanesti, in competitia cu alte tari, pe pietele din tarile Uniunii Europene il constituie, neindoios, produsele ecologice. Si asta nu doar datorita calitatii recunoscute (si apreciate) a unor produse agricole romanesti, ci si ca urmare a unui recent acord incheiat intre Guvernul Romaniei si cel al Confederatiei Elvetiene, in baza caruia produsele ecologice romanesti vor putea patrunde mai usor pe pietele europene. Potrivit ministerului de resort, acordul semnat pentru perioada 2004-2008 se refera la derularea unui proiect in valoare de un milion de franci elvetieni (peste 650.000 de euro), suma nerambursabila, defalcata pe fiecare an in parte, pentru pregatirea primului organism in certificare, in domeniu, din Romania. In ultimii ani, suprafata cultivata in Romania, dupa modelul agriculturii ecologice a crescut de la 17.000 hectare in 2000 la 75.000 hectare in prezent. Totodata, efectivele de vaci de lapte pentru obtinerea de produse ecologice au crescut la 10.000 de capete, iar cele de oi, la 70.000 de capete. In plus, nu mai putin de 262 de ferme agricole au fost acreditate pentru realizarea de produse ecologice. GHEORGHE GIURGIU - Social - nr. 242 / 9 Decembrie, 2004 Unul din atuurile agriculturii romanesti, in competitia cu alte tari, pe pietele din tarile Uniunii Europene il constituie, neindoios, produsele ecologice. Si asta nu doar datorita calitatii recunoscute (si apreciate) a unor produse agricole romanesti, ci si ca urmare a unui recent acord incheiat intre Guvernul Romaniei si cel al Confederatiei Elvetiene, in baza caruia produsele ecologice romanesti vor putea patrunde mai usor pe pietele europene. Potrivit ministerului de resort, acordul semnat pentru perioada 2004-2008 se refera la derularea unui proiect in valoare de un milion de franci elvetieni (peste 650.000 de euro), sum