Mai mult de jumatate din taximetristii bucuresteni nu si-au dotat masinile cu aparate de marcat, motiv pentru care ar putea sa-si piarda licentele de transport. Termenul-limita pentru obtinerea numerelor fiscale expira la 31 decembrie, insa procedura greoaie, precum si neglijenta soferilor fac imposibila intrarea lor in legalitate.
Nici taximetristii independenti nu stau foarte bine la acest capitol, doar 50 la suta din acestia si-au depus dosarele in vederea obtinerii numerelor fiscale.
Initial, transportatorii in regim de taxi aveau obligatia sa dispuna de aceste aparate pina la 31 iulie. Cum foarte putini s-au grabit sa respecte legea, Primaria Capitalei a decis ca finalizarea dotarii cu aparate de taxat sa fie prelungita pina la 31 decembrie 2004. Insa nici aceasta pasuire nu i-a stimulat pe taximetristi sa-si depuna dosarele pentru obtinerea numerelor fiscale.
Atit soferii de taxi, cit si oficialii municipalitatii au recunoscut ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza “delasarii dimbovitene”.
Lene si dezinteres dimbovitean
Potrivit datelor furnizate de Directia de Transport din Primaria Generala, din cele 8.600 de taxiuri autorizate, doar 4.704 figureaza ca avind aparate de taxat, insa procentul celor care au si primit numerele fiscale de la administratiile financiare de sector este foarte mic.
“Lenea si dezinteresul dimbovitean sint doua motive pentru care taximetristii nu au facut demersurile necesare pentru a-si dota masinile cu aparate de marcat.
Pe ultima suta de metri, unii s-au grabit sa-si puna aparate, insa obtinerea numerelor fiscale este o procedura greoaie, iar pina la sfirsitul anului sint putine sanse ca acestia sa intre in legalitate”, ne-a declarat Gheorghe Udriste, directorul Directiei amintite.
Alt termen, doar prin hotarire de guvern
Potrivit Le