In totii anii se intampla la fel... Bradul de Craciun ne intra in casa, cu fosnetul si cu mireasma lui. Sarbatoarea Nasterii Domnului fara el nu se poate imagina.
Cu toate ca multa lume, impodobindu-l cu globuri scanteioare, se gandeste cu inima stransa la copacul cel viu si frumos care a fost taiat. Moartea padurii este din ce in ce mai cuprinzatoare, si din toate speciile de arbori, bradul este cel mai amenintat. Se pune, deci, firesc, intrebarea: n-ar fi mai omenesc sa lasam tinerii copacei in padure, dandu-le libertatea de-a creste falnici, pe crestele muntilor inzapeziti? Nu aveti nici o teama! Taierea brazilor de Craciun nu reprezinta nici un pericol pentru mediul inconjurator. Cei circa 10 milioane de brazi care se vand in pietele noastre de sarbatori sunt cel mai adesea copaci de pepiniera, care si asa cad sub cutitul securilor. Intr-un hectar de padure se planteaza circa 5000 de brazi. Pentru ca spatiul sa nu devina prea mic, in primul an, jumatate din ei sunt sacrificati. Maximum 500 de arbori ating varsta ideala de 100 de ani. Nu fiti deci cu inima indoita. Decat transformat in chibrituri ori in scandura de ladite, mai bine de-o mie de ori incarcat de lumanari si scaparatoare, inconjurat de colinde si de ochii luminosi ai copiilor.
Stiati ca brazii reverbereaza colindele? Indiferent daca e vorba de voci omenesti ori de sunetele instrumentelor muzicale, lemnul de rezonanta din trunchiul si ramurile bradului de Craciun va face ca sunetele sa picure limpede si curat: "O, brad frumos,/ O, brad frumos/ Cu cetina tot verde". In totii anii se intampla la fel... Bradul de Craciun ne intra in casa, cu fosnetul si cu mireasma lui. Sarbatoarea Nasterii Domnului fara el nu se poate imagina.
Cu toate ca multa lume, impodobindu-l cu globuri scanteioare, se gandeste cu inima stransa la copacul cel viu si frumos care a fost taiat. Moartea padu