Tort cu ciocolata si castane.
Ingrediente (pentru 6 persoane): 150 g ciocolata neagra (amaruie), 100 g ciocolata cu lapte, 250 g piure de castane, 150 g unt, 75 g zahar tos, 4 oua, 1 lingura faina. Pentru ornat: cacao pudra si - eventual - fructe insiropate.
Mod de preparare:
Ungeti cu unt si infainati o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 22 cm) si incingeti cuptorul la 900. Rupeti ciocolata bucatele, lasati-o sa se topeasca pe baie de apa sau in cuptorul cu microunde, adaugati untul taiat bucati si neteziti suprafata cu o spatula.
Incorporati piureul de castane si frecati bine compozitia, pana ce devine omogena. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare (albusurile puneti-le deoparte intr-un castron).
Bateti albusurile spuma, incorporand zaharul putin cate putin, si turnati apoi peste ele compozitia de castane + ciocolata, amestecand usor cu telul. Varsati aluatul astfel obtinut in forma unsa si infainata si lasati-l sa se coaca aproximativ o ora, in cuptorul incins.
Lasati tortul sa se raceasca circa 10 minute, scoateti-l din forma si, inainte de-al servi, pudrati-l pe toata suprafata cu cacao si ornati-l cu fructe insiropate si - eventual - cu frisca.
Tarta cu ciocolata si fructe uscate
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged (de tarta), 200 g ciocolata amaruie, 150 g zahar tos, 400 ml frisca nebatuta, 75 g miez de nuca, 50 g migdale, 50 g alune (de padure).
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 150gr.. Ungeti o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, imbracati-o cu aluatul cumparat gata preparat, puneti peste el o hartie pentru copt si deasupra un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, lasati-l sa se mai rumeneasca 10-15 minute si pe urma sa se raceasca.
Intre timp, puneti pe foc mic zaha