Cazul fraudei de la Spitalul Judetean din Bacau este departe de finalizare. Lipsa unor documente care ar atesta manevrele prin care un singur angajat a reusit sa sustraga, de-a lungul anilor, o suma considerabila de bani, ingreuneaza ancheta.
Conducerea Spitalului explica modalitatea prin care s-a ajuns la asa ceva si asteapta rezultatul specialistilor pentru a putea lua masuri administrative in ceea ce priveste angajatul invinovatit.
In cazul fraudei de la Spitalul Judetean planeaza ambiguitatea sistemului de colectare a fondurilor provenite de la cei care au generat accidente de circulatie si pe care instanta, prin titlu executoriu, i-a obligat la plata unor sume de bani.
Ancheta inceputa de sectia economica a Inspectoratului Judetean de Politie si de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate se rasfrange asupra unei singure persoane, angajata a Spitalului Judetean Bacau.
Cu toate acestea, atat ancheta Politiei, cat si raportul de audit al CJAS sunt ingreunate de lipsa unor documente care sa ateste aceasta frauda.
Din spusele directorului general al Spitalului, doctorul Leonard Rosu, datorita faptului ca nu a fost tinuta o evidenta exacta si nici nu s-a manifestat un interes vadit al urmaririi hotararilor judecatoresti care dispuneau plata unor cheltuieli spitalicesti, a permis unui angajat sa faca anumite nereguli.
Acelasi sistem, bata-l vina! “Lucrurile sunt foarte simple. Este vorba despre un angajat din Policlinica, de la Fisier, care, pe fondul neatentiei si neimplicarii sectorului administrativ, a speculat acest fapt si a facut aceasta neregulaâ€Â, ne-a declarat directorul Rosu.
Circuitul banilor
De ani de zile, pe baza unor hotarari judecatoresti, persoanele care se fac