CNA va cere viitorului Parlament schimbarea Legii privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune, a declarat presedintele Consiliului, Ralu Filip, cu ocazia audierii celor sase jurnalisti care au acuzat televiziunea publica de cenzura. In urma cu o saptamana, jurnalistul Alexandru Costache, reporter la departamentul de stiri din cadrul TVR, a denuntat in presa cenzura din televiziunea publica si presiunile politice la care sunt supusi angajatii institutiei, gestul sau fiind sustinut de inca cinci colegi. Intrebat despre masurile pe cale le va lua CNA in acest caz, Ralu Filip a spus ca institutia pe care o conduce va face recomandari in sensul schimbarii legislatiei, cerand Parlamentului sa depolitizeze SRTv. Presedintele CNA a considerat ca "nu este in regula" ca postul public sa aiba o lege separata si ca ar trebui sa existe o singura lege, cea a Audiovizualului, care sa guverneze atat posturile publice, cat si pe cele private.
Un alt aspect luat in discutie in cadrul intalnirii a fost Regulamentul de ordine interioara al SRTV, care are o serie de prevederi abuzive ce incalca atat Constitutia Romaniei, cat si contractul colectiv de munca pe care operatorii de media trebuie sa il respecte. Printre aceste clauze se numara si aceea ca personalul televiziunii nu are voie sa faca declaratii denigratoare la adresa SRTV, pedeapsa in acest caz fiind concedierea directa a angajatului, fara avertisment prealabil.
Membrii CNA i-au incurajat pe cei cinci jurnalisti prezenti la discutii sa semnaleze Consiliului in mod sistematic toate abaterile pe care le vor intalni de acum inainte in desfasurarea jurnalelor TVR. La intalnirea cu membrii CNA au luat parte ziaristii Alexandru Costache (reporter juridic la stirile interne), Raluca Stroie, Anca Lazarescu (producatori), Ioana Dumitrescu (redactor la departam