Proiectul Phoenix ’05 este un proiect foarte important pentru CAR, este un proiect strategic. Am reusit sa lucram cu 30 de referenti culturali, dar am beneficiat si de un transfer important de know-how de la partenerul nostru elvetian.
Sint foarte multumita de felul in care a decurs proiectul pina acum si de faptul ca in momentele-cheie ale proiectului toti partenerii implicati au luat deciziile importante impreuna si au avut o viziune comuna privind pasii de urmat.
Evenimentul din 17 aprilie a fost unul de succes pentru referentii culturali, caci pe linga faptul ca unii dintre ei au luat premii, au reusit sa lege prietenii, sa dezvolte relatii noi, sa schimbe experiente.
A fost important si pentru ceilalti participanti la eveniment, cei de la Ministerul Culturii si de la ONG-uri, pentru ca au reusit sa vada care este stadiul de dezvoltare al caminelor culturale din mediul rural, sa-si formeze o parere despre ce se intimpla in aceste comunitati, despre felul in care aceste camine culturale pot sa evolueze si chiar au sanse sa devina un model de urmat si pentru alte comunitati din mediul rural.
A fost un eveniment deosebit si pentru CAR, deoarece a implicat toata echipa organizatiei noastre, dindu-i sansa sa puna in practica toata experienta pe care o are pentru a organiza un eveniment de acest tip, practic un tirg de proiecte. Am mari sperante ca lucrurile or sa mearga la fel de bine si in continuare.
Ioana Popescu
membru al juriului din partea Centrului de Asistenta Rurala
Nu a fost deloc usor sa alegem. Am fost in ultimii 15 ani in destul de multe jurii, dar aceasta mi s-a parut una dintre cele mai provocatoare competitii. Realmente, participantii au venit cu modele de reabilitare a caminelor culturale din mediul rural, care pentru majoritatea dintre noi reprezentau lucruri absolut necunoscute, chiar daca, in