Proiectul Phoenix ’05. Model de dezvoltare a institutiilor culturale din mediul rural este unul de maxima importanta pentru Centrul de Asistenta Rurala. Este un proiect care are un impact atit asupra beneficiarilor – 28 de camine culturale din mediul rural romanesc care isi dezvolta institutia –, cit si la nivelul echipei Centrului, deoarece exista un transfer de cunostinte de la partenerul nostru, Café 3 – Berna, la nivelul abordarii beneficiarilor, al proceselor de management, de luare a deciziilor strategice si de implementare a proiectului.
Este un proiect-model de asistenta a comunitatilor rurale, intrucit, dupa un program de formare, beneficiarii au rezultate concrete in urma participarii la cursuri – planurile de dezvoltare a caminelor culturale. De asemenea, beneficiarii au posibilitatea sa puna in aplicare ce au dobindit prin training, implementindu-si planul de dezvoltare, cinci dintre ei avind si sprijin institutional. Ce este important este ca cele cinci camine culturale sint asistate de un consultant care le acorda sprijin in implementarea planului lor de dezvoltare.
Un alt motiv pentru care consider ca este un model de asistenta este pentru ca peste 200 de camine culturale au acces la rezultate si la alte informatii utile prin buletinul informativ al programului Phoenix ’05, respectiv prin conferinta de diseminare a rezultatelor celor cinci camine culturale.
Ioana POPESCU
presedinte executiv
Centrul de Asistenta Rurala
Proiectul Phoenix ’05. Model de dezvoltare a institutiilor culturale din mediul rural este unul de maxima importanta pentru Centrul de Asistenta Rurala. Este un proiect care are un impact atit asupra beneficiarilor – 28 de camine culturale din mediul rural romanesc care isi dezvolta institutia –, cit si la nivelul echipei Centrului, deoarece exista un transfer de cunostinte de la pa