Circa 85% dintre imigrantii aflati pe teritoriul Regatului Unit sunt priviti ca niste intrusi. Englezii cred ca insula este deja suprapopulata. Cel mai prost vazute nationalitati sunt irakienii, palestinienii si romanii.
ANCA ALEXE
HOTARAT. Michael Howard, el insusi fiul unui imigrat roman, a declarat ca un guvern conservator ar pune o limita anuala fenomenului imigratiei, pentru ca a luat o amploare prea mare Trei sferturi din populatia Marii Britanii crede ca tara lor e inundata de imigranti, informeaza publicatia The Economist, care citeaza un studiu realizat de compania YouGov. Rezultatele sondajului arata ca nivelul imigrantilor reprezinta in momentul de fata cea mai mare problema a cetatenilor, in afara celor legate de serviciile publice si de terorism.
Oficialii britanici considera ca piata muncii are nevoie de un surplus de angajati, acestia contribuind in mod evident la progresul natiunii. Dar, la o conferinta de presa in luna octombrie, liderul opozitiei, Michael Howard, chiar el fiul unui imigrat roman nascut in comuna Ruscova, judetul Maramures, a declarat ca un guvern conservator ar pune o limita anuala fenomenului imigratiei si s-ar retrage din Conventia Natiunilor Unite, din 1951, asupra Statutului Refugiatilor.
OSTILITATE. Desi studiul arata ca cetatenii Regatului Unit sunt fericiti atunci cand "nou-venitii" reusesc sa-si gaseasca un loc de munca, lor nu le convine ca acestia obtin acces la serviciile si beneficiile publice.
"Cei mai ocoliti imigranti sunt cei care nu apreciaza simtul de fair-play al britanicilor. Din aceasta cauza, 85% dintre ei sunt priviti ca fiind principalul factor din cauza caruia populatia a devenit supraincarcata.
Cel mai prost vazute nationalitati sunt irakienii, palestinienii si romanii. Nu sunt dezaprobati din cauza ca fura sau comit crime, ci din cauza ca intrec lim