"Cel mai iubit fiu al poporului", "Strateg intre strategii lumii", "Conducatorul suprem". Asa se vorbea, oficial, in anii '70-'80 despre cel mai important lider comunist al Romaniei : Nicolae Ceausescu. Cu siguranta, cei 25 de ani de comunism sub conducerea lui Nicolae Ceausescu au reprezentat cea mai neagra perioada pe care au cunoscut-o romanii. Atunci, poporul a simtit acut foamea, frigul, teroarea de a vorbi liber, umilintele.
In anii '70-'80, Ceausescu a dezvoltat un exagerat cult al personalitatii, luat dupa modelul nord-coreean. Ne amintim paradele de gala si mitingurile de masa organizate la toate sarbatorile comuniste, evenimente la care era scos in strada tot poporul pentru a-l omagia pe Nicolae Ceusescu.
Finalul "Epocii de aur" a venit in Decembrie 1989. In ziua de Craciun, atat dictatorul, cat si consoarta lui, Elena, extrem de implicata in conducerea tarii, au fost impuscati, la Targoviste. Biografie cosmetizata Desi majoritatea liderilor comunisti ai lumii au origini modeste si cereau tuturor celor cu functii astfel de origini, putini dintre ei nu s-au rusinat de acestea si au acceptat ca biografia lor sa nu fie modificata in nici un fel.
Lui Ceausescu i-a fost jena. Asa ca, in momentul in care a ajuns in fruntea tarii, si-a creat o biografie de care sa se simta mandru, facand tot posibilul ca adevarata lui origine sa nu fie cunoscuta de prea multa lume. In biografia oficiala a lui Nicolae Ceausescu scria ca s-a nascut la 26 ianuarie 1918, in comuna Scornicesti. Fiu de taran, a devenit activist inca de la inceputurile miscarii comuniste romane, fiind arestat si condamnat pentru activitati de propaganda comunista si instigare. A petrecut sfarsitul anilor '30 si inceputul anilor '40 in inchisoare, unde l-a cunoscut pe viitorul prim-secretar al Partidului Comunist Roman, Gheorghe Gheorghiu-Dej. In 1944 a fost eliberat si, dupa preluarea p