Pizza cu mere si ardei.
Ingrediente (pentru 2-4 persoane): 1 ceapa mica, 125 g branza de vaci, 1/2 lingurita marar uscat, 2 aluaturi de pizza (a 150 g), 1 mar mare (Golden auriu), 1 ardei gras rosu, 150 g mozzarella, 50 g cascaval.
Mod de preparare:
Curatati ceapa, taiati-o bucati mai mari si maruntiti-o apoi in robotul de bucatarie. Adaugati branza de vaci si mararul si amestecati-le bine, pana ce obtineti o pasta omogena. Spalati marul, taiati-l felii groase de circa 3 mm (pe orizontala) si indepartati partea lemnoasa si semintele.
Intindeti pasta de branza, ceapa si marar pe aluaturile de pizza. Spalati ardeiul, indepartati nervurile si semintele si taiati-l fasii - pe orizontala. Taiati si mozzarella felii.
Puneti peste stratul de branza un strat de mere, unul de ardei si unul de mozzarella. Radeti cascavalul si presarati-le peste cele doua pizza.
Presarati si putin marar uscat, dati-le la cuptorul incins la 220gr. si lasati-le circa 10 minute, pana ce branza incepe sa faca basici si sa se rumeneasca. Nu uitati sa verificati daca aluatul este suficient de copt.
Cotlete de vitel (manzat) kashmiri
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel, 600 ml lapte, 1 baton de scortisoara, 1/2 lingurita boabe de marar, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita boabe de piper negru, 3 boabe de cardamom, 1 lingurita sare, 150 ml lapte condensat (neindulcit), 150 g iaurt, 2 linguri faina, 1 lingurita boia, 1 lingurita ghimbir ras, 1/2 lingurita usturoi presat, ulei, menta proaspata, lamai verzi.
Mod de preparare:
Curatati cotletele si asezati-le intr-o cratita mare. Adaugati laptele, scortisoara, dafinul, cardamomul, boabele de marar, piperul (boabe) si sarea, puneti-le pe foc si lasati-le sa dea in clocot.
Fierbeti-le, apoi, la foc mic 10-15 minute, pana ce laptele scade cam la jumatate. Adaugati lapte