Dupa perioada tulbure ce a urmat turului al doilea de scrutin, lucrurile incep sa se aseze pe scena politica si un guvern al Aliantei D.A., sustinut de o majoritate parlamentara, incepe sa se prefigureze tot mai clar. Mutarea decisiva, care le va permite liberalilor si democratilor sa se instaleze la Palatul Victoria fara probleme, a apartinut UDMR, care a optat pentru continuarea negocierilor cu PNL-PD, in vederea construirii unei coalitii guvernamentale. Hotararea luata sambata, la Targu Mures, de catre Consiliul Reprezentantilor Unionali, a suflat, practic, Partidului Social-Democrat posibilitatea formarii Executivului, intrucat, numai cu sprijinul umanistilor si al minoritatilor nationale, PSD nu poate obtine majoritatea in Parlament.
Mai mult, aliatii primesc o mana de ajutor nesperata din partea celor 17 sindicalisti propulsati in Camera si Senat pe listele PRM. Desi evita sa formuleze in termeni clari intentia de a-si da voturile liberalilor si democratilor, acestia arata, intr-un comunicat remis ieri presei si semnat de presedintele Partidului Blocul National Democrat, ca se vor alatura "acelei formatiuni politice capabile sa asigure atingerea obiectivelor prioritare pentru perioada istorica pe care o traversam". Potrivit PBND, tintele amintite sunt reducerea sistematica si controlul fenomenului coruptiei la nivel inalt, modernizarea climatului social-economic si de afaceri, transparenta in gestionarea fondurilor bugetare interne si a celor comunitare sau cresterea urgenta a veniturilor rezultate din munca si stimularea perspectivelor ocupationale ale populatiei, ele regasindu-se, de altfel, in programul propus de D.A..
Marko Bela arunca pe masa negocierilor problema autonomiei
Reuniunea UDMR de la Targu Mures a trasat linia de actiune pe care Uniunea merge in perioada urmatoare. Astfel, CRU a adoptat, cu o singura abtinere, o declar