- Diverse - nr. 250 / 21 Decembrie, 2004 Imi aduc aminte ca in urma cu 12 ani ma aflam in biroul inginerului Virgil Mailat. O incapere mare, in care am stat de vorba pret de o ora. Atunci, am realizat intaiul interviu cu domnia sa, in care am abordat aspecte ale productiei de bauturi racoritoare "Jazz-Cola" si "Jazz-Orange", care tocmai demarase. M-am numarat si eu printre primii consumatori ai produsului lansat in premiera pe piata mureseana. Dupa vreo doi ani, din nou fata-n fata cu Virgil Mailat. De data aceasta, am realizat un interviu despre productia de bere. Era faza de inceput, cea a probelor tehnologice, la SC Bere Mures, societate care-si desfasoara activitatea in spatiul inchiriat de la SC Premaco SA (acum este proprietate privata). Si asa, din anul 1994, incet dar sigur, Bere Mures a cucerit piata interna. Cinci ani consecutiv, in Topul firmelor stabilit de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Mures, aceasta societate producatoare de bere a ocupat locul I (1999-2003). La ramura agricultura, silvicultura si industria alimentara, intreprinderi mari, SC Bere Mures SA va fi prima in Topul national al firmelor, editia a XI-a 2004, pentru activitatea desfasurata in anul 2003, top intocmit de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a municipiului Bucuresti. In cursul acestui an aniversar, s-a produs un milion de hectolitri de bere, meritul fiind deopotriva al unui management de clasa si al celor peste 500 de angajati ai SC Bere Mures. Cei sase asociati s-au implicat cu responsabilitate in intreaga activitate a societatii. Joi, 16 decembrie 2004, la restaurantul "Prestige" din Targu-Mures, a avut loc prima conferinta de presa organizata de SC Bere Mures SA, prilejuita, de altfel, de aniversarea a 10 ani de cand a inceput productia de bere la Ungheni. In fata jurnalistilor s-au aflat Emil Morariu, Gheorghe Grec si Alexandru Rus, trei dintre