SCOALA Biroul Comisiei nationale de rezidentiat a primt luni aproape 200 de contestatii la concurs. Dintre acestea, 125 sunt numai in Bucuresti, a declarat prof. dr. Florian Popa, presedintele comisiei. EUGENIA MIHALCEA
EXAMEN. Principalele probleme la rezidentiat: o grila gresita si o pana de curent la Bucuresti Potrivit acestuia, au fost doua tipuri de contestatii, unele care reclamau faptul ca anumite subiecte nu fac parte din programa de concurs, si altele in care candidatii au solicitat recitirea lucrarilor dupa ce testele grila au fost scanate gresit. Lucrarile candidatilor care au sustinut concursul in salile Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti au fost verificate in intregime dupa ce au fost sesizate erori de scanare a grilei.
GRESELI. Profesorul Florian Popa a spus ca diferenta de punctaj dintre grila corecta si cea scanata gresit a fost de cel mult sase puncte. Oricum, nici unul dintre candidati nu va avea de suferit pentru ca lucrarile au fost reverificate cu grila corecta. Mai mult, grila matrice a fost afisata pe Internet duminica noaptea, iar a doua zi toti candidatii au putut depune contestatii, a mai spus Popa. Cel mai mare punctaj inregistrat la acest concurs, inainte de contestatii a fost de 944, iar cel mai mic intre 200 si 300.
In cazul in care vor fi identificate intrebari din afara programei sau incorect formulate, ele vor fi eliminate, astfel incat punctajul maxim ar putea fi modificat, a adaugat presedintele comisie nationale de rezidentiat.
CANDIDATI. La concursul de rezidentiat din acest an s-au inscris peste sase mii de candidati, cu aproximativ o mie mai putin decat in 2003, pentru 2.210 de locuri oferite de universitati. Dintre absolventii inscrisi la rezidentiat, 3.091 au optat pentru specialitatile medicale, iar 1.301 pentru cele chirurgicale. De asemenea, 1.122 vor sa devina medici de famile. Ce