Nicolae Badea
(foto Adevarul)
Transformarea echipei de fotbal Dinamo in societate pe actiuni, schimbare anuntata oficial luni seara, a dat nastere unor reactii contradictorii. In timp ce personajele aflate acum la putere in gruparea “ros-alba” se declara satisfacute si anunta un proces transparent, deschis tuturor celor dornici sa devina actionari, “rechinii” ramasi pe dinafara tuna si fulgera.
In toata harmalaia, un singur lucru e cert: marele pagubas ramine statul - si prin el, cetateanul de rind -, care n-a primit nici un ban in schimbul echipei pe care a finantat-o timp de peste patru decenii. Brand-ul, palmaresul, jucatorii, celelalte bunuri - pe scurt, patrimoniul dinamovist - au trecut gratis, in '92, din proprietatea statului in cea privata.
Nicolae Badea (presedintele Consiliului Director de la FC Dinamo), Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Bagher Karimzadeh, Constantin Toma si Petre Badea au avut initial, fiecare, cite unu la suta din actiuni. Ulterior, Constantin Toma si Petre Badea s-au retras. In locul lor a fost cooptat Cornel Dinu, care a primit, de asemenea, unu la suta din FC Dinamo.
Fiecare procent costa, in prezent, 50.000 de dolari. Deocamdata, pe dinafara au ramas fratii-impresari Ioan si Victor Becali, care vor de mult sa puna mina pe club. Desi sint puternic sustinuti de vicepresedintele Gigi Netoiu, cei doi n-au reusit inca sa se infiltreze, ceea ce a provocat din partea lor o serie de atacuri “la baioneta”.
Un titlu de credit, 10 milioane de lei
Intr-o prima faza, se vor emite titluri de credit. Valoarea unui singur titlu de credit este de 10 milioane de lei (aproximativ 350 de dolari). Pina acum, dupa cum a afirmat presedintele Nicolae Badea, au fost cumparate titluri de credit in valoare de 400.000 de dolari (echivalentul a opt la suta din club).
Con