In urma cu doua zile, 11 societati de asigurari au abtinut autorizatia de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru vanzarea politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) valabile de la
1 ianuarie 2005, se arata intr-un comunicat al CSA. Cu foarte putin timp inainte, pe adresele de e-mail ale mai multor redactii sosea un Armaghedon al asigurarilor, care aducea o serie de acuzatii companiei Astra si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), fara sa dezvaluie, insa, identitatea celui sau celor nemultumiti, care au preferat sa ramana anonimi.
Documentele trimise pre adresele electronice ale mai multor redactii afirma ca Astra nu era in masura sa primeasca, legal, autorizatia pentru RCA in anul 2004, intrucat "nu avea coeficientul de lichiditate care sa-i permita" acest lucru.
Conform noului "Armaghedon", CSA a luat o decizie ciudata cand a acordat autorizatia companiei, dupa ce "doua persoane particulare ar fi pus, pentru un termen foarte scurt de timp, cu titlu de imprumut niste bani la dispozitia Astra in anumite conturi din strainatate, pe care de altfel Astra nu putea sa le aiba fara o aprobare expresa prealabila a BNR".
Una dintre cele doua persoane, Dan Grigore Adamescu, a fost numit director general al Astra, fara o aprobare prealabila a CSA, cu alte cuvinte ilegal. Intregul material, pe care autorii nu au avut curajul sa il semneze, sugera ca Astra este aproape de faliment, ca directorul general ocupa functia ilegal si ca societatea nu trebuie sa primeasca autorizatia RCA pentru 2005.
CSA: Asa se intelege concurenta pe o piata libera
"Constatam, cu regret, ca s-a reinceput o campanie de denigrare a SC Astra SA, campanie care a fost declansata de catre unele companii concurente.
Acest fapt confirma inca o data lipsa de fair-play existenta intre anumiti competitori de pe piata de asigur