Bancile prefera metodele de recrutare on-line in locul celor clasice
Salariile din sistemul bancar sunt printre cele mai mari din Romania. Potrivit Institutului National de Statistica, in luna octombrie, in domeniul "intermedieri financiare" salariul brut a fost de 27.480.803 de lei, iar cel net 16.862.836 de lei. Asta in conditiile in care salariul mediu brut in aceeasi luna a fost de 8.392.766 de lei, iar cel net a fost de 6.071.211 lei.
Acesta este motivul pentru care multi romani vor sa munceasca in sistemul bancar.
"In banca noastra exista deja o practica in a angaja absolventi de facultate, fie ASE, ASE in limbi straine, Politehnica – Inginerie Economica in limbi straine si Drept, in sistem de angajare cu contract de munca cu timp partial (fractiune de norma), pentru activitatea de procesare a datelor contractelor de economisire – creditare.
Aplicatiile trebuie trimise pur si simplu (prin posta sau e-mail) catre noi. Sunt apreciate: un CV intocmit corespunzator cerintelor moderne de structurare (o medie buna atat la licenta, cat si pe parcursul anilor de studii este apreciata), abilitatile de lucru pe calculator, dorinta de a-si construi o cariera solida.
De asemenea, limbile straine cunoscute, precum si anumite proiecte dezvoltate in facultate/colaborari cu diverse companii derulate pe parcursul facultatii constituie atuuri in a trece cu bine de procesul de selectie", sustine Roxana Apostoloiu, HR Manager la banca "Raiffeisen Banca pentru Locuinte".
Cam la fel trebuie sa procedeze si cei care vor sa munceasca la BRD – Groupe Societe Generale. "Etapele de parcurs sunt simple: isi depun CV-ul, acesta este introdus in baza noastra de date, urmand ca, in momentul aparitiei unor posturi de debutant, sa se faca o preselectie in urma careia aplicantii care se potrivesc profilului cautat sunt chemati la un i