Presedintele PD Emil Boc a declarat, ieri, dupa consultarile de la Cotroceni, ca, in cazul in care Alianta reuseste sa formeze Guvernul, de la 1 ianuarie se va aplica imediat cota unica de impozitare de 16 la suta.
De asemenea, Boc a spus ca se va trece in acelasi timp la recalcularea pensiilor. Adriana Saftoiu, purtatorul de cuvant al Presedintiei, a afirmat, la randul sau, ca presedintele Traian Basescu doreste ca Guvernul sa functioneze astfel incat sa poata emite pana la sfarsitul anului o ordonanta de urgenta pentru reducerea fiscalitatii.
Dragos Neacsu, presedintele Raiffeisen Capital & Investment: Relaxarea fiscala va diminua economia subterana
Oamenii de afaceri au primit cu entuziasm aceasta masura, asteptand, insa, sa se si puna in practica, ideea fiind vehiculata si de Guvernul anterior. Constantin Bostina, vice-presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, este de parere ca masura va avea efecte pozitive asupra economiei autohtone, fiind, de altfel, intens ceruta de patronate. "Este o masura in mod cert pozitiva cu efecte benefice prin crearea unor conditii mai bune pentru incasarea cotei de impozitare catre bugetul de stat si pentru realizarea unor disponibilitati banesti mai mari destinate consumului intern si reinvestirii", sustine Bostina. AOAR sprijina aceasta masura si este gata sa acorde si sprijin logistic pentru succesul ei. Si reprezentantul brokerilor, Dragos Neacsu, presedinte al Raiffeisen Capital & Investment si membru al Comitetului Bursei de Valori Bucuresti, este in favoarea cotei unice. "Este o masura extrem de necesara pentru cresterea acelui venit disponibil, din care, o parte merge spre consumul imediat, iar alta parte, spre plasamentele pe termen mediu si lung.
Din punct de vedere al pietei de capital, un venit mai mare inseamna cote mai mari alocate asigurarilor de viata, fondurilor de pe