Ati terminat pregatirea bucatelor care va vor incanta familia si oaspetii, insa tot ce mai ramane acum de facut este sa asezati si masa. Daca mai aveti ceva indoieli, dar totusi doriti ca aranjamentul sa fie impecabil, va oferim cateva sugestii. Servetul de panza si farfuria pentru unt se pun intotdeauna in partea stanga, iar paharele - in dreapta, sus. De obicei, paharul de vin rosu este mai mare decat cel de vin alb, in timp ce paharul de apa este bombat si fara picior si, adeseori, are aceeasi dimensiune ca si paharul de vin rosu. Lingura pentru supa/ciorba sta intotdeauna in partea dreapta. Cutitul si furculita pentru felul doi se pun in partea dreapta, respectiv, in partea stanga. Tacamurile pentru desert se afla in partea de sus a farfuriei, in sens invers unul fata de celalalt. Lingurita si furculita pentru desert se asaza chiar langa farfurie, de o parte si de alta a acesteia.
Daca vreti sa aveti o masa de Craciun "rupta" parca din revistele de lifestyle trebuie sa va straduiti mai mult. Pentru a adauga mesei un pic de lumina, vopsiti cateva nuci intr-o culoare aurie si asezati-le intr-un cosulet in mijlocul mesei.
Iar daca masa este noua, nu mai ai nevoie sa o acoperi cu fata de masa, dar este obligatoriu ca toate ustensilele de servit masa sa fie impecabile.
Pentru ca ambianta sa fie perfecta, impodobiti-va casa si mai ales sufrageria, unde va avea loc petrecerea, cu crengi si coronite de brad, cu vasc, beteala etc. Ati terminat pregatirea bucatelor care va vor incanta familia si oaspetii, insa tot ce mai ramane acum de facut este sa asezati si masa. Daca mai aveti ceva indoieli, dar totusi doriti ca aranjamentul sa fie impecabil, va oferim cateva sugestii. Servetul de panza si farfuria pentru unt se pun intotdeauna in partea stanga, iar paharele - in dreapta, sus. De obicei, paharul de vin rosu este mai mare decat cel de vin alb, in tim