Electrica Muntenia Sud ar putea pierde, in perioada urmatoare, circa 370 de clienti mari, in urma majorarii gradului de deschidere a pietei si incadrarea acestora in categoria consumatorilor eligibili, a declarat, ieri, directorul general al societatii, Ioan Turbatu.
Reprezentantul companiei a estimat ca cei 370 de clienti au o pondere de circa 35% din vanzarile totale de energie electrica ale Electrica Muntenia Sud.
De la inceputul lunii noiembrie, gradul de deschidere a pietei de energie a fost ridicat la 55%, in acelasi timp fiind relaxate si conditiile de acordare a statului de consumator eligibil pentru companii.
Compania Electrica Muntenia Sud estimeaza o cifra de afaceri de circa 12.000 miliarde lei, in crestere cu aproape 30%, in termeni nominali, fata de rezultatul inregistrat anul trecut.
"In ceea ce priveste cifra de afaceri, ne apropiem de circa 12.000 miliarde lei", a declarat, ieri, directorul general al societatii, Ioan Turbatu.
Potrivit unui raport al companiei, anul trecut cifra de afaceri s-a ridicat la 9.286 miliarde lei.
Muntenia Sud furnizeaza energie electrica pentru mai mult de un milion de clienti din Bucuresti, Ilfov si judetul Giurgiu.
Companiile CEZ-Cehia, E.ON - Germania si Enel - Italia sunt interesate sa participe la privatizarea societatii, prevazuta pentru anul 2005. Primele doua filiale regionale ale Electrica au fost deja privatizate. Grupul italian Enel a semnat, la inceputul lunii iulie, un acord pentru preluarea Electrica Banat si Dobrogea, pentru suma de 112 milioane euro.
CEZ Cehia a intrat in negocieri finale pentru privatizarea Electrica Oltenia, iar E.ON poarta discutii cu autoritatile pentru trecerea in proprietate privata a Electrica Moldova.
Societatea Electrica detine opt filiale cu personalitate juridica si furnizeaza energie electrica unui numar total de opt milioane