PUR s-a rasucit la 180 de grade si a ajuns in tabara Aliantei PNL-PD, alaturi de care va participa la guvernare. In luna septembrie a acestui an, PSD si PUR au pus la cale o alianta electorala din care a iesit Uniunea Nationala PSD+PUR. In baza documentului semnat, PUR a primit 30 de locuri eligibile pe listele PSD.
De remarcat, ca oportunismul PUR s-a remarcat si inaintea alegerilor parlamentare si prezidentiale. La acea data, cand PUR era in tatonari cu PSD, umanistii au flirtat si cu Alianta PNL-PD. Pana la urma au decis sa mearga alaturi de PSD.
In urma alegerilor parlamentare, umanistii s-au ales cu accederea in Legislativ si cu 30 de parlamentari, lucruri greu de obtinut daca ar fi mers singuri in alegeri. Concubinajul a durat pana ieri.
Dupa alegerile generale si victoria lui Basescu la prezidentiale, au urmat mai multe runde de consultari, timp in care PUR a negociat la doua capete, dar si-a strigat in gura mare fidelitatea fata de PSD. Posturile de ministri oferite de Alianta PNL-PD au fost mult prea tentante pentru a fi refuzate.
"Am avut o alianta electorala, iar acum campania electorala s-a incheiat", a spus ieri sec liderul Dan Voiculescu, pecetluind lepadarea de PSD. La aceasta stare de fapt, reactia PSD a fost de dezamagire si de resemnare. PSD a lasat sa se inteleaga, cu parere de rau ce-i drept, ca dragoste cu de-a sila nu se poate.
Purtatorul de cuvant Titus Corlatean a spus ieri ca este regretabil faptul ca PUR nu a mai respectat in final intelegerea politica pe care a avut-o cu PSD. Si atat despre PUR. In rest, Corlatean a tinut-o pe-a lui, si anume ca s-a ajuns la o formula politica care contrazice votul popular exprimat la 28 noiembrie.
In acest moment, Guvernul Tariceanu are toate sansele sa obtina fara probleme votul de investitura dupa cooptarea PUR la guvernare, contand p