Chiar daca noi o uitam, Luna ne urmareste in fiecare clipa a vietii, influentandu-ne sanatatea si starea de spirit
Dupa ce secole intregi a fost adorata si venerata de pamanteni, Luna pare astazi sa fi cazut in desuetudine. Cati dintre noi mai privesc astazi spre cer, patrunzandu-se de nemarginirea lui? Cati isi mai incanta sufletul cu muzica stelelor? Cati dintre noi stiu ca miraculosul astru al noptii actioneaza asupra oamenilor tot asa cum actioneaza asupra marilor si oceanelor? Cati dintre noi cunosc faptul ca alaturi de determinarea ei gravitationala, Luna are asupra noastra influente subtil energetice si spirituale, de netagaduit?
Un urias releu cosmic
Pentru cei vechi, Soarele si Luna erau principalii protagonisti ai mitului astral. Nu e de mirare ca cele doua corpuri ceresti au concurat umar la umar ca masuri ale timpului calendaristic. Rastimpul unei luni incepea odata cu aparitia pe firmament a Lunii Noi si se termina la urmatoarea faza de Luna Noua - ciclu ce continea 29-30 de zile.
In astrologie, Soarele este un pol masculin, activ, creator, in vreme ce Luna reprezinta feminitatea, fecunditatea si fantezia.
Relatia omului cu Luna sta sub semnul viselor, al starilor subconstiente, imaginative, al vietii intrauterine, al fortelor feminine creatoare, simbol al fecunditatii si dainuirii lumii.
Numai datorita influentelor Lunii sentimentele si emotiile noastre capata noi valente si noi puteri, gandurile si reflectiile noastre, mai multa adancime. Sub fascinatia Lunii, sufletul se deschide, subconstientul capteaza cele mai insesizabile modificari ale mediului, conturand inflexiunile viitoarelor noastre trairi.
Semnul Soarelui este focul, semnul Lunii e apa. Ea stapaneste toate substantele lichide, si cum omul este format 80% din apa, Luna e responsabila pentru procesele de schimbare a tuturor substantelor di