*Din cauza imbulzelii de la ghisee, rovinieta se poate plati pana la 15 ianuarie. Alta masura luata in ultima clipa: autorizatiile firmelor de transport persoane au fost (si ele) prelungite
Zilele trecute, posesorii de automobile s-au calcat in picioare pentru a achita noua taxa de drum. Ca urmare a acestui fapt, autoritatile au decis ca rovinieta poate fi achitata pana la 15 ianuarie, iar, incepand de saptamana aceasta, proprietarii pot merge pentru acest lucru la 168 de benzinarii Petrom si 314 oficii postale, la care se adauga sectiile de drumuri nationale ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADR).
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, saptamana trecuta taxa putea fi platita la 34 de statii Petrom, 194 de oficii postale, cat si la sectiile de drumuri nationale ale CNADR.
In cazul persoanelor fizice, actele necesare pentru plata rovinietei includ o copie a talonului vehiculului si o copie a actului de identitate al posesorului.
La achitarea taxei de drum, firmele va trebui sa prezinte o copie a certificatului de inmatriculare sau a cartii de identitate a vehiculului, semnata si stampilata de directorul societatii, cu mentiunea "conform cu originalul", respectiv actele societatii din care sa reiasa numarul de la Registrul Comertului, codul unic de inregistrare si contul IBAN.
Toti posesorii de autovehicule vor fi obligati sa achite, de la 1 ianuarie 2005, o taxa anuala de utilizare a drumurilor publice cu o valabilitate de un an, care va fi diferentiata in functie de categoria vehiculului, de masa totala maxima autorizata si de emisiile poluante. Clasa de emisii poluante din care face parte un anumit autovehicul este indicata, in actele masinii, de ultimele doua caractere ale numarului de omologare. Valoarea taxei de drum va varia intre 16,8 euro si 24 de