Salata de broccoli cu Roquefort si nuci
Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g broccoli, 1 ceapa mica, 150 g branza Roquefort (sau Bucegi), 6 samburi de nuca, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, sare, piper.
Mod de preparare:
Spalati buchetelele de broccoli si fierbeti-le, 8 minute, in aburi.
Rupeti branza bucatele si puneti-o in frigider. Sfaramati samburii de nuca (nu prea marunt) si tocati ceapa.
Amestecati intr-un bol mai mare cele doua uleiuri si otetul, sarati, piperati si incorporati nuca si ceapa tocata.
Asezati pe un platou ceva mai adanc buchetelele de broccoli si bucatile de branza, varsati sosul peste ele si serviti-le imediat.
Friptura de vitel inabusita
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg carne de vitel (pulpa sau spata), 4 cepe, 600 g morcovi, 2 tulpini de telina, 2 catei de usturoi, 3 foi de dafin, 1 crenguta de rozmarin, 20 g unt, 200 ml vin alb sec, 3 linguri ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati toate cepele si tocati 2 din 4. Curatati usturoiul, presati-l si taiati rondele fine tulpinile de telina curatate si spalate.
Puneti sa se incinga - intr-un tuci - uleiul si untul si prajiti carnea - intreaga - pana ce se rumeneste pe ambele parti. (Nu o intepati, ca sa nu-si piarda sucul.)
Scoateti carnea pe o farfurie si puneti in locul ei ceapa, telina si usturoiul. Adaugati 2 linguri cu apa calda si razuiti fundul cratitei pentru a degaja sosul caramelizat. Lasati legumele sa fiarba incet, la foc mic, pana ce ceapa devine transparenta.
Puneti carnea inapoi in cratita, adaugati foile de dafin, rozmarinul si vinul alb, sarati, piperati si lasati-o sa fiarba - cu capac - inca o ora si un sfert. Adaugati celelalte 2 cepe intregi si morcovii taiati cubulete si lasati sa mai fiarba o ora. Inainte de-a o serv