REVELION PE GLOB
VERONICA GUZUN, CRISTINA CATANA
Franta, Elvetia, Belgia, Statele Unite ale Americii, Israel, Romania⦠Ce poate uni toate aceste tari? Pasiunea unui om de a face din bucatarie o arta, de a transforma sala de mese a restaurantului intr-o scena de teatru, o farfurie de mancare intr-o pictura. Si cum noaptea de Revelion este cea mai importanta, si bucatele trebuie sa fie pe masura.
Ne-a primit in bucatarie. Era extrem de fericit cand i-am spus ca suntem incantate de aperitivul pe care l-a pregatit pentru fotografii. "Nu exista multumire mai mare decat sa vad ca omului ii place ceea ce fac." Joseph Hadad este o persoana care iese din tipar. "Un bun bucatar este un artist si, ca orice artist, e putin nebun. Eu sunt un pic nebun." Gesticula mult si larg. Energia, puterea si dispozitia lui pareau de necuprins. Un foc de artificii.
"Cel mai frumos Revelion� A fost la Ritz, in Boston. A fost ceva⦠ceva⦠nici nu stiu cum sa spun!" De acolo el a invatat ca mancarea trebuie sa corespunda decorului si ocaziei: "Nu poti sa pui pe masa varza murata intr-un restaurant de lux, mai ales de Revelion. Nu se poate!". Exemplele si povestile lui adunate din lumea mare erau ca din Seherezada. "Exista in Las Vegas un hotel cu 10.000 de camere. La receptie se ajunge cu gondola, la fel ca in Venetia. E atat de mare lobby-ul, incat ca sa-i vezi capatul trebuie sa te uiti cu binoclul. Va imaginati ce inseamna sa gatesti pentru atata lume?"
La un moment dat ii suna telefonul. "Peter! Care Peter?" De la celalalt capat explicatii. "A, de la New Yorkâ¦" Apoi ne povesteste cum domnul Peter are o sotie bulgaroaica si impreuna isi vor petrece Sarbatorile in Romania. Vor sa le gateasca Hadad. Si telefonul suna de mai multe ori. Artistul trece de la evrit la romana, de la romana la engleza si apoi iar la limba noastra cu o usuri