Desi suspendata temporar in justitie, privatizarea “pe picior” a SC Athenee Palace SA este special facuta pentru ca un anume investitor sa devina actionar majoritar al Hotelului Athenee Palace Hilton, ne-au dezvaluit surse din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
Pentru a nu da sanse semnificative vreunui alt competitor, comisia de privatizare constituita prin ordinul fostului ministru al transporturilor, Miron Mitrea, a hotarit o serie de criterii mai mult decit selective, care sa nu permita chiar “oricui” participarea la negocieri.
Astfel incit, in urma “negocierilor”, singurul care va trece de barajul criteriilor de precalificare va putea obtine un pret cu mult mai mic decit cel initial, ne-au spus aceleasi surse.
George Dionisie Mihai, presedintele comisiei de privatizare, nu a reusit sa gaseasca argumente pentru a ne convinge de justetea furcilor caudine prin care ar fi trebuit sa treaca un ofertant pentru a se “califica” la negocieri, spunindu-ne doar ca aceasta este “strategia” ministerului - de privatizare, bineinteles.
Pina la data-limita de depunere a ofertelor (20 decembrie 2004), doar patru potentiali ofertanti cumparasera dosarul de prezentare - Tehnofrig, Parc Hotels, o persoana fizica si o firma din cadrul grupului Ana, condus de George Copos - apreciat de sursele noastre drept “marele favorit”. Dintre acestea s-a inregistrat doar o oferta ferma de cumparare, depusa de Ana Hotels, impreuna cu Tehnofrig.
Pe 21 decembrie nu s-au mai putut deschide insa ofertele deoarece justitia hotarise suspendarea procedurilor de privatizare in urma plingerii depuse de Andreia Pislaru, unul dintre cumparatorii dosarului de prezentare. Cum MTCT a facut contestatie in termen la ordonanta, prin minister se sopteste ca jocurile ar fi facute, chiar daca s-a schimbat ministrul.
@