Dupa o tacere indelungata a organelor de ancheta, dosarele Revolutiei au ajuns din nou in atentia opiniei publice. Si nu oricum. Incepand din ianuarie 2005, o seama de personalitati ale Romaniei ultimilor 15 ani vor da cu subsemnatul in aceste dosare, fie ca invinuiti, fie ca martori.
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au redeschis cercetarile pentru a afla cine sunt vinovatii pentru evenimentele din 21 si 22 decembrie 1989. Ramase pana de curand nerezolvate, aceste dosare figureaza ca fiind cu autori necunoscuti si ele au fost redeschise ca urmare a repetatelor solicitari facute de reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989.
Anchetator este deja cunoscutul procuror militar, gen. Dan Voinea, fost sef al Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General, omul care a fost insarcinat cu aflarea adevarului despre Revolutie de catre responsabili ai legislaturii 1996-2000. Dat jos din functie imediat dupa reinstalarea la putere a lui Ion Iliescu, gen.
Dan Voinea a fost "tras pe linie moarta", iar o serie intreaga de dosare ale Revolutiei, privind moartea a peste 1.100 de persoane, au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale sau chiar cu scoaterea de sub urmarire penala. Chestionat, ieri, gen. Dan Voinea a confirmat redeschiderea anchetei in urma cu doua luni. "Facem audieri.
Vor fi chemati sa dea declaratie toti cei care au cunostinta de cele intamplate in 21, 22 si dupa", ne-a precizat Dan Voinea, confirmand ca este posibila audierea ca martori si a unor personalitati precum Ion Iliescu, Petre Roman, Cico Dumitrescu, gen. Victor Atanasie Stanculescu.
Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, a declarat, pentru Adevarul: "In urma numeroaselor noastre solicitari, ancheta a fost redeschisa prin rezolutia din 7 decembrie 2004, dispusa in dosarul 97/P/90, p