Situatia sediului Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a judetului Timis, aflat in renovare de peste un deceniu, va ajunge pe masa ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, daca nu chiar si in mana anchetatorilor de la Departamentul National Anticoruptie.
Cel putin asa vrea sa procedeze deputatul liberal de Timis, Cristian Busoi, pentru a forta cumva constructorul sa termine o treaba pe care a inceput-o, cu bani de la bugetul de stat, in 1994.
"Ii voi cere ministrului ca, la randul lui, sa ceara Oficiului National al Monumentelor Istorice sa il grabeasca pe constructor sau sa analizeze posibilitatea anularii contractului. Vreau sa fac un demers si la DNA, pentru a vedea cum de s-a tot prelungit contractul. Poate ascunde fapte de alta natura", sustine Busoi.
In situatia in care mai multe institutii din Timisoara, printre care si multe unitati medicale si scoli, sunt revendicate, iar personalul si aparatura risca sa ajunga in strada, cei de la Directia de Cultura nu se pot muta in sediul lor, acestia stand inghesuiti, de ani de zile, la ultimul etaj din Palatul Administrativ.
Lucrari tergiversate la nesfarsit
Lucrarile de renovare si restaurare a sediului din zona istorica a orasului de pe Bega au inceput in 1994 si trebuiau finalizate in 1996, termen care a fost amanat in mai multe randuri, pana la momentul 2004, care a trecut la fel de lejer fara sa ia cineva o masura. Ministerul Culturii a pompat in acesti ani tot mai multi bani in conturile firmei "Castrum Tim", cea care a efectuat lucrarea.
Valoarea initiala a contractului era sub 200 milioane lei vechi, pentru ca in 12 ani sa ajunga, in mod surprinzator la opt miliarde lei, adica peste 200.000 de euro. Responsabilii societatii au justificat sumele ment