Catarama promite ca daca va reusi sa cumpere liceul, salariile angajatilor vor fi cuprinse intre minimum 30 si maximum 60 de milioane de lei pe luna. Printre promisiunile care se vor implini prin privatizarea liceului se numara construirea unui camin cu cantina pentru liceu, dotarea scolii cu calculatoate de ultima generatie, materiale didactice in functie de nevoile profesorilor.
In plus, se va organiza paza stricta a liceului. Toti elevii vor purta o "unifoma frumoasa".
In documentul trimis cadrelor didactice din liceu, Catarama precizeaza ca, in caz de privatizare, scoala va functiona cu acelasi numar de clase cu care functioneaza in prezent, ca elevii actuali isi vor continua studiile in liceu pana la incheierea celor patru ani, dar ca elevii inscrisi dupa privatizare vor plati o taxa scolara.
Omul de afaceri vrea ca, dupa privatizare, in liceu sa se puna accent pe partea practica a invatarii si ca institutia sa aiba o baza de date cu referinte si legaturi cu diverse universitati din tara sau alte forme de invatamant.
Orice lege are nasul ei
Intentia exista de mai multa vreme, omul de afaceri propunand acelasi lucru la mai multe intervale de timp, inca din 1995.
Chiar daca prin lege o institutie de invatamant de stat nu se poate privatiza, fapt subliniat si de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, in mesajul trimis catre profesorii liceului se arata ca "se va ocupa" domnul Catarama ca MEC sa aprobe ca liceul sa intre intr-un program experiment de privatizare.
Actuala directiune crede ca nivelul colegiului ar scadea
Gabriel Andrei, directorul Colegiului National "Gheorghe Vrancenu" are argumente pro si contra cand vine vorba de privatizarea institutiei de invatamant pe care o conduce in prezent. "Personal, mi-ar placea sa se privatizeze, pentru ca am avea salari