Asezarea PRM-ului, la vot, langa PSD, este spre binele Aliantei D.A. Chiar daca guvernul va dispune de un echilibru fragil in Parlament, apele se despart. Era mai complicat, pentru imaginea democratiei, daca Vadim Tudor dorea sa fie langa Alianta. Asa, trebuie sa o spunem clar, avem un PRM care se duce langa PSD, iar PSD-ului ii convine aceasta miscare politica, pe care n-a dezavuat-o.
Am vazut doar satisfactie pe chipurile domnilor Nastase si Vacaroiu, care au ajuns la sefia celor doua Camere prin voturile PRM. N-au cracnit, nu s-au aratat revoltati, nu au refuzat voturile. E foarte clar ca PSD isi terfeleste imaginea, numai pentru a fi sustinut de PRM. In locul domnului Nastase, n-as fi foarte fericit ca am ajuns sef al Camerei Deputatilor cu ajutorul PRM.
In cealalta zona politica, Alianta D.A. se va putea bizui pe UDMR si pe votul minoritatilor. Impresia noastra este ca blocajul parlamentar nu are de ce sa ingrijoreze Alianta D.A. Decat cu o majoritate extrem de imprevizibila, care oricand ar putea sa loveasca pe la spate, e mai bine ca PUR, in sfarsit, a ajuns sa fie pe fata de partea PSD. PUR avea o sansa sa devina un partid in adevaratul sens al cuvantului, dar duce in continuare trena PSD, fara sa-si puna problema unei identitati proprii. De fapt, nici nu trebuia sa ne facem prea mari iluzii in privinta PUR. Traian Basescu a ghicit imediat comportamentul PUR, asa-zisa consultare de la Cotroceni fiind de fapt o punere la punct a PUR-ului, ceea ce a dus la revolta lui Dan Voiculescu, care a afirmat ca Basescu nu are comportament de presedinte. Ma intreb de ce ne-a mai chemat?. PUR isi merita soarta. Curtat de Alianta, partidul lui Dan Voiculescu n-a dorit sa se curete de colaborarea cu PSD, complicitatile cu PSD fiind mai puternice decat ofertele de colaborare cu Alianta.
Astfel, avem conturate clar doua blocuri politice, unul care e gr