Privatizarile frauduloase, din cauza carora fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost luat in vizor de PNA, nu reprezinta nici macar 10% si nu sunt, nici pe departe, cele mai spectaculoase dintre tranzactiile de acest gen, pe care ex-demnitarul le-a pus in scena.
Iar dovada in sprijinul acestei afirmatii o reprezinta oferirea de pomana (pardon!) privatizarea SC “Sere Codlea” Brasov, candva recunoscut producator, atat pe piata interna, cat si, mai ales, pe cea externa, de legume, fructe si flori.
Spunem de pomana, caci asa-zisa femeie de afaceri Maria “Lili” Schutz a achizitionat “Sere Codlea” fara a cheltui vreun leu din propriul buzunar, poate cu exceptia spagii de rigoare, dar, daca stam bine sa ne gandim, este foarte probabil ca si aceasta sa fi fost suportata tot de catre firma care ii era facuta cadou.
Cum de a fost posibil acest lucru? Cel mai bun raspuns il pot oferi Ioan Avram Muresan si staff-ul sau de la vremea respectiva.
Traseist politic de meserie, “Lili” Schutz a sarit imediat ce Conventia Democrata a pierdut puterea, in barca PSD. Scopul: sa-i poata intimida, in continuare, pe anchetatorii sesizati cu privire la megaescrocheriile pe care “patroana serelor din Romania” (cum ii place sa se recomande) le regizeaza.
Banii Serelor, pe post de garantie depusa de Schutz
Totul a inceput in luna iulie a anului 2000, cand anuntata privatizare a “Sere Codlea” a determinat trei parti sa depuna oferte, in vederea achizitionarii pachetului majoritar de actiuni – 69,9883 % - al firmei: “Agro 2001 Tuglui” –Dolj, obscur “SRL”, recent infiintat, reprezentat de “traseista politica” Maria “Lili” Schutz,
Asociatia Salariatilor “Sere Codlea” (PAS), reprezentata de directorul general al societatii, Albu Erwin, si de potentul om de afaceri brasovean Ioan Nicolae, patron al Fotbal Club Br