La Breaza, angajatii spitalului de boli pulmonare stiu ca, in curind, isi vor pierde locul de munca. Nimeni nu indrazneste sa intrebe care ii va fi soarta. Tot ce stiu angajatii este ca vor fi dati afara. Si nu mai sint tineri, sa-si gaseasca de lucru in alta parte. In aceasta situatie se afla 75 de oameni. Au aflat ca cei 100 de bolnavi vor fi imprastiati la spitalele de aceeasi categorie din judet, insa de ei nu pare sa intereseze cineva.
Conducerea pare lipsita de griji, directorul spitalului, dr. Maria Chitu laudindu-se ca unitatea nu a avut niciodata datorii, iar bolnavii internati au parte numai numai de medicamente rare. "Nu stiu ca urmeaza sa fim desfiintati. Daca acest lucru se va intimpla, totusi, va fi din cauza faptului ca imobilul a fost revendicat. Dar eu nu stiu sa se defiinteze spitalul", spune directorul Chitu.
La voia intimplarii
Pe doctorul Maria Chitu am gasit-o in secretariat, la "taclale". La momentul aparitiei noastre si-a dat seama, brusc, ca ar fi trebuit sa avem acreditare sa intram in spital, un loc public, de altfel. Ulterior, aceasta s-a scuzat: motivul real al reactiei a fost stressul.
A ramas fara laborant, iar domnia sa, medic de meserie, trebuie sa faca si munca acestuia. In rest... toate bune si frumoase. Adica spitalul este revendicat, dar nu se stie cind va fi evacuat, pentru ca mostenitorii ar trebui sa achite statului o suma de pina la 3,5 miliarde de lei. Daca ar fi sa-i dam crezare, la spitalul pe care il conduce se interneaza cazurile grave, iar oamenii pleaca de acolo pe picioarele lor, bolnavii avind parte de cel mai bun tratatament. Asa o fi? Dr. Chitu a tinut sa ne precizeze ca spitalul nu este "ultima gara" a bolnavilor, asa cum se spune prin tirg.
Dincolo de lucrurile bune cu care se lauda conducerea spitalu