la care nu a obtinut nota “de trecere”. Asa se face ca la inceputul acestei luni a fost organizat un nou concurs pentru fotoliul de director la care au participat doi concurenti. In prezent, insa, nici unul dintre ei nu mai este director, ca urmare a contestatiei depuse de invins. Acum, acuzele de aranjamente si tratamente preferentiale au ajuns la MCC.
Sefia Muzeului National de Istorie a Transilvaniei Cluj este din nou motiv de scandal. Astfel de conflicte au mai avut loc si in perioada in care directorul institutiei era Ioan Piso, acuzat de angajati ca nu are calitati de manager si ca s-ar face vinovat de anumite ilegalitati.
Acuzatiile au atras vizita unei comisii din partea ministerului Culturii si Cultelor, al carei raport a confirmat cele reclamate de angajati. In ciuda acestui fapt, Ioan Piso nu a fost demis cu acel prilej, ci abia dupa ce a obtinut o nota prea mica la un concurs de management care s-a desfasurat la MCC in luna aprilie.
Sa urmarim firul povestii de la muzeu. La 5 iunie a fost organizat un concurs pentru postul de director, la care s-au prezentat doi concurenti, Viorica Crisan si Alexandru Diaconescu. Concursul a fost castigat de Viorica Crisan, dar imediat dupa aceasta, Alexandru Diaconescu a lansat o serie de acuzatii la adresa concurentei sale.
Diaconescu sustinea ca Viorica Crisan nu cunoaste doua limbi straine, asa cum cere regulamentul de participare la concurs si ca ar fi fost favorizata de un membru al comisiei de concurs, Sorin Cocis. Viorica Crisan considera ca acuzele lui Diaconescu “vin din dorinta de a castiga cu orice pret acest concurs”.
Ea sustine ca intruneste toate conditiile de particpare la concurs, inclusiv cunoasterea celor doua limbi straine. “Altfel nu mi-ar fi fost acceptat dosarul”, a explicat Viorica Crisan.
Actiunile invinsului Diaconescu nu s-au oprit aici. Aces