Au trecut Sarbatorile si stomacul nostru este ghiftuit de carne si delicii bine imbibate in grasimi si calorii. Este timpul sa trecem din cand in cand prin camara cu legume si sa preparam o salata. CRISTINA CATANA
GUSTOS. Salata greceasca este secretul oricarei mese Carne⦠Sarmale, carnati, caltabos, lebar, piftie⦠Parca dupa aproape doua saptamani in care la toate mesele am servit macar putin din acestea, ne-am cam saturat si vrem sa mai schimbam meniul. Si ce este mai racoritor si mai plin de vitamine decat o salata de cruditati? Asa ca dam o raita prin camara si vedem cam ce avem. Se pot combina aproape orice fel de legume, cu conditia ca rezultatul sa fie pe gustul tuturor celor care iau parte la masa. In cazul in care avem invitati, atunci este bine sa alegem o salata clasica, eventual una pe care am incercat-o si cu alte ocazii pentru a nu avea surprize neplacute.
ALTERNATIVE. Cum salata poate fi servita si ca atare, si ca aperitiv, este bine sa alegem una care sa aiba ambele calitati. Mama imi spunea intotdeauna ca, daca as face o salata greceasca, nu as da gres. Poate completa gustul unei fripturi sau poate constitui un antreu. Mai mult de atat este foarte racoritoare, este plina de vitamine si are si un aspect foarte "delicios". Asa incat de fiecare data cand am invitati, dupa masa de Revelion sau la cele de dupa sarbatoarea intrarii intr-un an nou, le servesc printre altele salata greceasca. Si bineinteles ca nu uit de salata de fructe, care este cireasa de pe tort. Pentru aceasta, de cele mai multe ori aleg "bizarerii", cum le spune mama. Combinatii ciudate, de fructe si legume, care incanta ochiul si stomacul celor care le gusta.
PREGATIREA. Salata greceasca se face simplu si repede. De fapt, poate fi chiar si primul preparat pe care il faci vreodata. Deci, sa incepem. Aveti nevoie de trei rosii, un castravete, o ceapa, 200