In timp ce bilantul mortilor din tragedia asiatica s-a ridicat deja la 145.000 de persoane, aproape un milion de supravietuitori sunt inca infometati si insetati si supusi riscului epidemiilor.
ANA ILIE
INSETATI SI INFOMETATI. Srilankezii ce-au supravietuit furiei naturii mai au de asteptat pana cand ajutoarele umanitare trimise vor ajunge si la ei Cu cat trece mai mult timp de la tragedia care a lovit atat de crunt 10 tari din Asia de Sud-Est, cu atat sunt mai cutremuratoare adevaratele dimensiuni ale dezastrului. Statele, in special din Europa, care au anuntat ca au avut cetateni in zona afectata incep sa isi numere mortii cu sutele si disparutii cu miile. Ministerul roman de Externe inca mai cauta opt romani dati disparuti in Thailanda, care nu au mai putut fi contactati dupa ce valul urias a lovit aceasta tara.
MSIUNEA. Unele regiuni din Sri Lanka, tara cea mai greu lovita de valul ucigas, stau acum sub spectrul unei alte amenitari, cea a holerei. Ajutorul international, generos si binevenit, se lasa asteptat si in multe cazuri nici nu a ajuns inca. Haosul care pare ca s-a instalat ca la el acasa in Asia sporeste pe zi ce trece, pe masura ce tot mai multi morti sunt dezgropati de sub daramaturi sau pescuiti din apele inca tulburi ale Pacificului.
INFOMETATI. Inca aproape un milion de persoane asteapta cu nerabdare ajutoare alimetare in zonele cele mai greu incercate din Sri Lanka. Cel mai problematic este ca vor mai avea inca de asteptat, pentru ca, spun expertii Natiunilor Unite, "aceste persoane vor fi hranite in urmatoarele 72 de ore", ceea ce, in termeni reali, inseamna inca trei zile de infometare pentru greu-incercatii supravietuitori.
EPIDEMII. In plus, in taberele de refugiati din sudul insulei, unde se afla peste 800.000 de persoane, poate izbucni in orice clipa o epidemie de proportii, declansata de pre